Menü Bezárás

Házi segítségnyújtás – Általános tudnivalók

Alapszolgáltatás keretében feladatunk biztosítani, segítséget nyújtani az ellátási területünkön élő, szociálisan rászorulók részére valamint a speciális élethelyzetbe kerülők számára, hogy képesek legyenek saját otthonukban és lakókörnyezetükben önálló életvitelük fenntartására.

Támogatás nyújtunk az egészségi, mentális vagy egyéb okból származó problémák megoldására. Alapszolgáltatás keretében, ha már nem megoldható a rászorult ellátása, támogatása, a szolgálat fontos állomás a szakellátás igénybevétele előtt.

 A szolgálat tevékenységébe tartozó feladatellátás során kiemelt irányelv az emberi méltóság megőrzése, az emberhez méltó lét biztosítása, a személyre szabott gondozáson, ápoláson keresztül.

A szociális gondoskodás feladata, hogy a társadalmilag tipikus, de egyénileg jelentkező élethelyzeteket feltárja, s azokra reagáljon, találja meg azokat az eszközöket, amelyekkel a felmerülő problémák a leghatékonyabban kezelhetők.

Megnőtt az igény az alapszolgáltatások iránt, így a személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatásokat nyújtó intézmények iránt is. A falugondnoki szolgálat és a házi segítségnyújtás ezt a megnövekedett igényt próbálja kielégíteni.

Szociális alapszolgáltatás keretében biztosítjuk az ellátási területünkön élő családi gondoskodást nélkülöző idősek és szociálisan rászorultak gondozását és ápolását a házi segítségnyújtás keretein belül.


SZERETETTELJES TÁMOGATÁS

1.ÉTKEZTETÉS, BEVÁSÁRLÁS, ÜGYINTÉZÉS, KÖRNYEZET RENDBEN TARTÁSA, GYÓGYSZERKIVÁLTÁS


2. GYÓGYSZERADAGOLÁS, VÉRNYOMÁSMÉRÉS, ORVOSHOZ/KÓRHÁZI VIZSGÁLATRA KÍSÉRÉS


3. TESTI HIGIÉNÉ BIZTOSÍTÁSA (TISZTÁLKODÁS, ÁGYALÁS, INKONTINENCIA TERMÉK CSERE)


4. MENTÁLHIGIÉNÉS GONDOZÁS, BESZÉLGETÉS, SÉTA, BIZALMAS KAPCSOLATIntézményvezető:
Bikádi László Károly
telefon: +36 30 5455266
e-mail: hajmaskersoly@gmail.com

Szakmai vezető:
Török Viktória
telefon: +36 30 185 4646
e-mail: hajmaskersoly.vezgond@gmai.com

Vezető gondozók:
Kissné Horváth Hajnalka
telefon: +36 30 468 7542
e-mail: hajmaskersoly.vezgond@gmail.com

Makó Kitti
telefon: +36 30 468 7501
e-mail: hajmaskersoly.vezgond@gmail.com

Írjon nekünk!

Kérjük töltse ki rövid űrlapunkat, hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel.

X
Írjon nekünk!